Harika Yorumlar





Konu Bilgileri;
Konu : Vitaminler
Yorumcu : Hy_Tr     
Yorum Sayısı : 0 Görüntüleme : 512
Etiketler: Vitaminler,
Cevapla  Gönder 
 
Değerlendir:
  • 16 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Vitaminler
12-21-2009, 07:55 PM
Mesaj: #1
Vitaminler

<P><STRONG>Çeşitlilik ve değişiklik temeline oturtulmuş bir beslenme, gerekli tüm vitaminleri yeterli miktarlarda içerir.<BR><BR>A vitamini(retinol ve karotin): A vitamini besin maddelerinde iki değişik biçimde yer alır. Hayvansal besin maddeleri büyük miktarda doğrudan yararlanılabilecek A vitaminini (retinol) içerir. Bitkisel besin maddeleri ise A vitamininin ilk basamağını(karotin) içerir. Karotin beslenme açısından daha az değerlidir ve organizma tarafından, retinole göre daha kötü kullanılır. Retinol miktarı yüksek olan besin maddeleri, karaciğer, tereyağı, margarin ve yumurtadır. Önemli karotin taşıyanlar ise, havuç, lahana türleri, ıspanak, yeşil fasulye, kırmızıbiber, yeşil salata, maydanoz, kayısı, mandalina ve şeftalidir.<BR><BR>B1 vitamini(tiyamin): Bolca karbonhidrat ve az yağ içeren bir beslenme biçiminde bedenimiz bol yağlı bir beslenmeye kıyasla daha çok B1 vitaminine ihtiyaç duyar. Bolca B1 vitamini içeren besinler, domuz eti, jambon, karaciğer, böbrek, tam tahıl ekmekleri ve baklagillerdir.<BR><BR>B2 vitamini(riboflavin): Bu ihtiyaç öncelikle süt, ekşimik(çökelek), peynir ve ikincil olarak da et ve ekmekten elde edilir.<BR><BR>C vitamini(askorbik asit): Meyve ve sebze önemli C vitamini taşıyıcılarıdır. Önemli ölçüde C vitamini içeren bitkisel besinler ise, patates, kırmızıbiber, lahana türleri, karnabahar, ıspanak ve meyve türlerinden de siyah frenküzümü, çilek, limon, portakal vb. Edinilmiş tecrübelere göre, çiğ meyve yiyenler, C vitaminini genellikle patates ve öteki sebzelerden alanlara kıyasla, C vitamini ihtiyaçlarını daha kolaylıkla ve bollukla karşılayabilirler. Patatesten ve öteki sebzelerden kazanılan C vitamininin niceliği ve niteliği ise bu sebzelerin bekletilme koşullarına ve pişirilme biçimlerine göre değişiklikler gösterir. Sebzelerin alışılmışın dışında uzun süre yıkanmaları ve patatesin suda bekletilmesi durumlarında da C vitamininin önemli bölümü yitirilebilir. Bu sebzelerin uzun süre pişirilmeleri ve uzun süre sıcak tutulmaları da C vitamini kaybına yol açar.<BR><BR>D vitamini(kalsiferol): Büyüme çağında organizmanın, özellikle kemik gelişimi için D vitaminine ihtiyacı vardır. D vitamini deri tarafından üretilir. Balık yağları, ringa balığı, yumurta sarısı, krema, karaciğer, tereyağı ve margarin önde gelen D vitamini taşıyıcılarıdır</STRONG>



Bu Konuyu Sosyal Ağ Web Sitelerinde Paylaşabilirsiniz...
 
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Gönder 


Forum'a Git:

Harika-Yorumlar Konu Bağlantı Araçları : Vitaminler
Etiketler :  
Site Ekle ,harika , yorum , yorumla , yorumlar , forum oyun , spor forum , site tanıt , websiteni ekle , paylaşım , haber yorum, şiir , resim ekle , site ekle , site tanıtım , yorumcu , office , harika site , vidyo , güzel yorumlar , resim yorumlari , rüya yorumları , grafik , tasarim , harika resimler , manzara resimleri , ilizyon, program indir, download, yükle, bedava indir, ücretsiz izle
Harika Konu Linki :  
Sitene Ekle Html Kodu :  
Link Ekle - URL Adresi :  


İletişim | www.harikayorumlar.com | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafif Sürüm | RSS
Türkçe Çeviri: MyBB
Powered By: MyBB - Tema Hakları= HaRiKa YoRuMLaR a Aittir!!

Dikkat!!Sitemizdeki mp3 ler tanıtım amaçlı eklenmiştir. Lütfen bilgisayarınızdan 24 saat içinde siliniz.Sitemizdeki paylaşımlar da alıntı olanların belirtilmesi gerekir ayrıca sitemizden alıntı yapıldığında harikayorumlar.com eklenmesi zorunludur!!

Harika Rss / Site tanıt /Rss Abone /         Ücretsiz Site Ekle / Forum Arama / Forum /

Harika Arşiv / Site Map1 / Harika Rss /   Websiteni Ekle / Harika İstatistik / İndir /

Yorum / Site Map 2 / Yorum Nedir? /      Harika Manzaralar / Yorumla / Reklam Ver /

Site Map 4 / Site Map 3 / Site Map 5 /     Günün Yorumları /Haber Yorum, Son Dakika Haberler Tag Cloud GebzeTncl